Wednesday, 23 November 2011

baca-baca nah :)


 
Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya & janganlah menganggap ia begitu teguh..Cukuplah sekadar keperluanmu..Apabila sekali retak..tentu sukar untuk kamu menampalnya semula..Akhirnya ia dibuang..Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya, mungkin ia masih dapat digunakan lagi..

Begitu juga jika kamu memiliki seseorang TERIMALAH seadanya..Janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa..Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN , bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya.. Akhirnya kamu KECEWA & meninggalkannya. Sedangkan , jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya..

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi, yang kamu pasti baik untuk dirimu..
Mengenyangkan - Berkhasiat. Mengapa kamu berlengah, cuna mencari makanan yang lain..?? Terlalu ingin mengejar kelazatan.. KELAK.. Nasi itu akan basi & kamu tidak boleh memakannya.. Lalu kamu akan menyesal...

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan, yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu.. MENYAYANGIMU.. MENGASIHIMU.. Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA  dengan yang lain..?? Terlalu mengejar kesempurnaan.. KELAK.. Kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain.. lalu kamu juga yang akan MENYESAL.!!!

0 comments:

COPYRIGHT @ SEGALA YANG TERCATAT DIATAS SEMUANYA HAK MILIK LOVE STORY PRINCESS EYZAA